找回密码
 注册
搜索
查看: 2304|回复: 6

买肉的要注意啦!

[复制链接]

2万

主题

2万

回帖

11万

积分

管理员

积分
119419

终身成就勋章特殊贡献勋章优秀斑竹勋章曾任斑竹勋章热心助人勋章

龙一 发表于 2010-2-12 09:46:02 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册

×
要看清是否有Kødklister标记哦
龙域物流微信 loonglogistics
龙域物流客服 53585678|50805588
龙域物流邮箱 info@loonglogistics.dk
龙域物流网页 www.loonglogistics.dk

119

主题

820

回帖

4101

积分

社区元老

积分
4101
tina 发表于 2010-2-12 11:07:48 | 显示全部楼层

2万

主题

2万

回帖

11万

积分

管理员

积分
119419

终身成就勋章特殊贡献勋章优秀斑竹勋章曾任斑竹勋章热心助人勋章

 楼主| 龙一 发表于 2010-2-12 11:20:57 | 显示全部楼层
Regeringens planer om at tillade et enzym, der kan lime kød sammen, møder ikke kun hård kritik hos Socialdemokraterne.

Også levnedsmiddelekspert Orla Zinck, der er direktør i Dansk Catering Center og tidligere har arbejdet i Fødevarestyrelsen i ti år, er meget skeptisk.

»Problemet er, at du kan tage noget affaldskød, forme det og få det til at se ud som om, det er ren kød. Det er – for at bruge et pænt udtryk – ren og skær svindelm«, siger han og tilføjer:

LÆS ARTIKEL Kødklister er på vej i danske bøffer

»Forbrugerne kan jo ikke se forskel på, om bøffen de ser i supermarkedet er en hel bøf eller noget, der er samlet af småstykker«.

Et problem på restauranterne
Orla Zinck køber ikke regeringens argument om, at forslaget er ledsaget af et krav om at kødet er mærket med oplysningen om, at der er tale om sammensat kød.

»Det er fis i en hornlygte. Hvad så når man sidder på en restaurant eller på et pizzaria? Hele cateringbranchen vil komme til at købe de her produkter. Og så har forbrugerne ikke en jordisk chance for at se, hvad det reelt er, de betaler for«, siger han.

LÆS ARTIKEL Pølser og burgere skal laves af stamceller

Han understreger, at det ikke er farligt at spise kød, der er limet sammen ved brugen af enzymet, der kan fungere som klister i al slags kød på grund af indholdet af proteiner.

Helt naturlig metode
Men direktør i DMRI, Danish Meat Research Institute, der ligger under Teknologisk Institut, Lars Hinrichsen, er ikke bekymret.

»Det er helt ufarligt. Der er ikke noget fremmede i det her. Man bruger nogle komponenter, som kommer fra fødevarer og dyr på en ny måde«, siger han.

Lars Hinrichsen forklarer, at enzymet thrombin findes i blod og er det, som får det til at størkne.

»I kødindustrien har man lavet masser af produkter, hvor man har bundet kød sammen. eksempelvis en fransk landskinke, hvor man tager noget kød, salter det og binder det sammen. Det er nye er blot, at du kan binde kød sammen uden at salte eller koge det først«, forklarer han.

Kræver politisk regulering
Men de kødstykker producenterne bruger, skal være af en ordentlig kvalitet, understreger han:

»Ellers er det svært at lave et ordentligt produkt. Sådan er det i al fødevareproduktion. Og så må man forholde sig til politisk, hvordan man vil regulere tingene, så kødet er fint. Men teknisk set, kan køddelene være lige så fine som et helt stykke«.

Ifølge Lars Hinrichsen kan ’klistermetoden’ betyde nye produkter på markedet.

»Der vil opstå nye muligheder som at lave en mere mager og mere sund nakkekotelet uden så meget fedt«, siger han.
龙域物流微信 loonglogistics
龙域物流客服 53585678|50805588
龙域物流邮箱 info@loonglogistics.dk
龙域物流网页 www.loonglogistics.dk

103

主题

1万

回帖

3万

积分

社区元老

卖和尚的小火柴

积分
34791

灌水天才勋章热心助人勋章

oldfish 发表于 2010-2-12 18:06:41 | 显示全部楼层
太长,打回去重写
该会员没有填写今日想说内容.

68

主题

1217

回帖

2209

积分

社区支柱

积分
2209
xigua 发表于 2010-2-12 22:15:25 | 显示全部楼层
是一种胶水,把碎肉粘在一起,经过加工,看起来像整块的肉,

119

主题

820

回帖

4101

积分

社区元老

积分
4101
tina 发表于 2010-2-13 01:32:09 | 显示全部楼层
有点晕 不懂丹麦语 是有这个单词的买还是不买呢

13

主题

371

回帖

7280

积分

社区元老

积分
7280
心点 发表于 2010-2-13 09:56:04 | 显示全部楼层
本帖最后由 心点 于 2010-2-13 09:58 编辑

不是胶水,是一种凝血酶(Thrombin),这种凝血酶也来自自然的(Thrombin er et stof, der kan binde mindre kødstykker sammen til helt kød. Stoffet findes naturligt i blandt andet okse- og svineblod)。
我觉得血旺都吃得,这个有什么吃不得的。不过是心理有障碍而已。
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则

手机版|小黑屋|龙域丹麦华人网

GMT+1, 2025-5-4 10:57

Powered by Discuz! X3.5

© 2001-2024 Discuz! Team.

快速回复 返回顶部 返回列表