买肉的要注意啦!

[复制链接]
龙一 发表于 2010-2-12 09:46:02 | 显示全部楼层 |阅读模式
要看清是否有Kødklister标记哦
回复 呼我

举报

精彩评论6

 楼主| 龙一 发表于 2010-2-12 11:20:57 | 显示全部楼层
Regeringens planer om at tillade et enzym, der kan lime kød sammen, møder ikke kun hård kritik hos Socialdemokraterne.

Også levnedsmiddelekspert Orla Zinck, der er direktør i Dansk Catering Center og tidligere har arbejdet i Fødevarestyrelsen i ti år, er meget skeptisk.

»Problemet er, at du kan tage noget affaldskød, forme det og få det til at se ud som om, det er ren kød. Det er – for at bruge et pænt udtryk – ren og skær svindelm«, siger han og tilføjer:

LÆS ARTIKEL Kødklister er på vej i danske bøffer

»Forbrugerne kan jo ikke se forskel på, om bøffen de ser i supermarkedet er en hel bøf eller noget, der er samlet af småstykker«.

Et problem på restauranterne
Orla Zinck køber ikke regeringens argument om, at forslaget er ledsaget af et krav om at kødet er mærket med oplysningen om, at der er tale om sammensat kød.

»Det er fis i en hornlygte. Hvad så når man sidder på en restaurant eller på et pizzaria? Hele cateringbranchen vil komme til at købe de her produkter. Og så har forbrugerne ikke en jordisk chance for at se, hvad det reelt er, de betaler for«, siger han.

LÆS ARTIKEL Pølser og burgere skal laves af stamceller

Han understreger, at det ikke er farligt at spise kød, der er limet sammen ved brugen af enzymet, der kan fungere som klister i al slags kød på grund af indholdet af proteiner.

Helt naturlig metode
Men direktør i DMRI, Danish Meat Research Institute, der ligger under Teknologisk Institut, Lars Hinrichsen, er ikke bekymret.

»Det er helt ufarligt. Der er ikke noget fremmede i det her. Man bruger nogle komponenter, som kommer fra fødevarer og dyr på en ny måde«, siger han.

Lars Hinrichsen forklarer, at enzymet thrombin findes i blod og er det, som får det til at størkne.

»I kødindustrien har man lavet masser af produkter, hvor man har bundet kød sammen. eksempelvis en fransk landskinke, hvor man tager noget kød, salter det og binder det sammen. Det er nye er blot, at du kan binde kød sammen uden at salte eller koge det først«, forklarer han.

Kræver politisk regulering
Men de kødstykker producenterne bruger, skal være af en ordentlig kvalitet, understreger han:

»Ellers er det svært at lave et ordentligt produkt. Sådan er det i al fødevareproduktion. Og så må man forholde sig til politisk, hvordan man vil regulere tingene, så kødet er fint. Men teknisk set, kan køddelene være lige så fine som et helt stykke«.

Ifølge Lars Hinrichsen kan ’klistermetoden’ betyde nye produkter på markedet.

»Der vil opstå nye muligheder som at lave en mere mager og mere sund nakkekotelet uden så meget fedt«, siger han.
oldfish 发表于 2010-2-12 18:06:41 | 显示全部楼层
太长,打回去重写
xigua 发表于 2010-2-12 22:15:25 | 显示全部楼层
是一种胶水,把碎肉粘在一起,经过加工,看起来像整块的肉,
tina 发表于 2010-2-13 01:32:09 | 显示全部楼层
有点晕 不懂丹麦语 是有这个单词的买还是不买呢
心点 发表于 2010-2-13 09:56:04 | 显示全部楼层
本帖最后由 心点 于 2010-2-13 09:58 编辑

不是胶水,是一种凝血酶(Thrombin),这种凝血酶也来自自然的(Thrombin er et stof, der kan binde mindre kødstykker sammen til helt kød. Stoffet findes naturligt i blandt andet okse- og svineblod)。
我觉得血旺都吃得,这个有什么吃不得的。不过是心理有障碍而已。
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则

快速回复 返回顶部 返回列表